Francesc Xavier Vendrell – Senior Security Consultant

I aquí el que m’he trobat aquest matí. Estava fent temps mentre esperava als assistents d’una formació sobre bones pràctiques i ciberseguretat que anava a donar a una empresa, quan m’he fixat en una porta. Més concretament en el pestell de la porta.

No dubto que el pestell sigui de bona qualitat, ni que no estigui ben ancorat a la porta. Però a l’instal·lador a qui se li va encarregar la feina li va passar per alt un detall: No està instal·lada l’altra part que permet que el pestell tingui utilitat. Resultat: com si no existís.

En informàtica i en l’apartat de seguretat de dades em trobo moltes vegades situacions com aquesta. Equips i softwares d’alta qualitat i potència, instal·lats i connectats, però amb greus faltes o falles en les configuracions. I el resultat és el mateix que en el cas del pestell: no serveix per a la seva comesa, que és la de protegir.

Per això és molt aconsellable encarregar la instal·lació de productes a professionals, no sigui que ens passi com al pestell, que la seva foto acabarà en les meves formacions, per ensenyar què NO hem de fer.

Tags
31/03/2022

JORNADA PRESENCIAL SOBRE LES AJUDES PER A PIMES

Comments 0
31/03/2022

QUE VE EL COCO!

Comments 0