Franesc Xavier Vendrell – Senior Security Consultant

Les xarxes socials fa anys que estan presents en les nostres vides. Però tot i això són una “novetat” per nosaltres. No han passat suficients anys per a què veiem en perspectiva les coses bones i les coses dolentes que aporten a la societat.

Les utilitzem per comunicar-nos, per explicar les coses bones i les coses dolentes que ens passen. El que veiem, el que sentim, el que pensem… El que ens passa en cada moment de les nostres vides. A vegades ho compartim amb la gent pròxima, i altres, amb tot el món.

I aquí ens trobem, en un punt en què la majoria d’usuaris que les utilitzen no són conscients de quines implicacions tenen quan parlem de ciberseguretat. Parlem de OSINT.

“Intel·ligència de fonts obertes o <<Open
Source Intelligence>> (OSINT) fa referència
al coneixement recopilat a partir de
fonts d’accés públic. El procés inclou
la cerca, selecció i adquisició de la
informació, així com un posterior
processat i anàlisi de la mateixa amb la finalitat
d’obtenir coneixement útil i aplicable en diferents àmbits.” INCIBE

És a dir, existeix gent que “escarba” en tota aquesta informació que “donem”, per conèixer-nos. Pot ser que per a nosaltres no signifiqui molt el que posem a les xarxes socials. I que en poques hores o dies ja no ens serveixi. Però amb aquest coneixement “inservible” que adquireixen els dolents, poden utilitzar-lo en contra nostre. La informació és poder. NO PERMETEM QUE UTILITZIN AQUEST PODER en contra nostra. No els hi posem tan fàcil als dolents.

Tags
01/03/2022

PROCEDIMENTS

Comments 0
01/03/2022

JORNADA PRESENCIAL SOBRE LES AJUDES PER A PIMES

Comments 0